Cupping

Myofascial cupping is een behandelmethode om fascia soepeler te maken en pijn hiervan te verlichten. Bij myofascial cupping stimuleer je de bloedtoevoer naar bepaalde gebieden in het lichaam. Hierdoor komt er veel zuurstof in die delen, waardoor spierweefsel gemakkelijk kan oprekken. 

Na de behandeling voelt de cliënt direct effect van de de-activatie van de triggerpoints en aansluitend verhoogt cupping dat effect en zorgt voor extra ontspanning. Ook heeft de methode direct effect op de bloedcirculatie, wat zorgt voor soepelere spieren. De verbeterde bloedcirculatie heeft echter meer voordelen en effecten. Cupping kan ook gebruikt worden aan het  einde van een triggerpoint behandeling als afsluiting.

effecten van myofascial cupping:

  • Verhoogde bloedcirculatie.
  • Sneller spierherstel na het sporten, door de verhoogde bloedtoevoer naar spieren en fascia.
  • Minder spierspanning en minder spierspasmen.
  • Verhoogde beweeglijkheid in spieren en gewrichten. Mede doordat lagen weefsel ruimte krijgen en daardoor de bloedstroom naar alle delen en spieren wordt verhoogd.

Burnout

The use of techniques of mindfulness in the physiotherapeutic treatment to help reduce the pain in the body and release tension in the muscles via breathing techniques and minduflness techniques.

Het gebruik van technieken van mindfulness in de fysiotherapeutische behandeling om de pijn in het lichaam te helpen verminderen en de spanning in de spieren te verminderen door middel van ademhalingstechnieken en mindfulnesstechnieken.

Fascia behandeling

combination of physiotherapeutic techniques that you help you reduce the stiffness in the muscles through the release of the trigger points, working on the limitation of the fascia and stretching of the muscles based in yoga therapy.

combinatie van fysiotherapeutische technieken die helpen de stijfheid in de spieren te verminderen door het loslaten van de triggerpoints, het werken aan de beperking van de fascia en het strekken van de spieren gebaseerd op yogatherapie.